Menu

Deschiderea anului școlar 2021-2022, la Pitești – emoții, bucurie, reîntâlnire!

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Gentea-inceput-de-an-scolar-2021-2022-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Prima zi din noul an școlar a readus multe glasuri și zâmbete de copii în curtea grădinițelor, a școlilor și a liceelor din Pitești, iar sunetul clopoțelului de intrare la clase a răsunat în inima fiecăruia dintre cei prezenți: elevi, profesori, părinți și bunici.

Reprezentanții administrației locale au fost prezenți la festivitatea de deschidere a anului școlar a Şcolilor Gimnaziale „Negru Vodă” și „Ion Pillat”, precum și a C.N. „I. C. Brătianu”, primarul Cristian Gentea transmițând mesajul său de susținere și de încurajare a tuturor celor implicați în actul educațional:

„Dragi elevi, părinți și cadre didactice, am câteva gânduri pentru fiecare!

Pentru copii, este o zi cu emoții speciale: pentru cei care pășesc prima dată într-o sală de clasă este emoția și speranța începutului, pentru cei care se reîntorc în bănci este bucuria reîntâlnirii cu doamna învățătoare, cu profesorii și colegii, satisfacția de a continua să se dezvolte frumos.

Părinții sunt partenerii cei mai loiali ai școlii, educația copiilor o fac umăr la umăr lângă dascăli! Cu rare excepții, un copil nu performează la școală dacă nu are acasă supravegherea echilibrată, dar permanentă, a părintelui, așa că începerea anului școlar este și o sărbătoare a familiei!

Cadrele didactice au toată considerația mea pentru misiunea pe care și-au ales-o! Să insufle copiilor și tinerilor iubirea de carte, curiozitatea de a descoperi, de cercetare deci, de a inova și de a dezvolta o comunitate, o țară, o lume, mai bune decât le-am făcut noi!

Administrația pe care o conduc, timp de patru ani, are ca prioritate școala, deoarece sunt un om care a învățat o viață întreagă și știu că cea mai valoroasă investiție care se întoarce într-o comunitate este educația. În 2021, municipalitatea a investit cei mai mulți bani în infrastructura școlară și avem în proiectare bugete și mai mari. Asta este responsabilitatea noastră.

În ciuda vremurilor dificile pe care le traversăm, iar aici mă refer la criza sanitară mondială, școala va trebui să rămână reper pentru orice construcție socială în orice domeniu. Vă îndemn, așadar, să aveți grijă în primul rând de sănătatea dumneavoastră și a celor din jur, să aveți, apoi, putere de muncă în anul care urmează, satisfacții în pregătirea de zi cu zi și succese la toate examenele care vă așteaptă înainte de maturitate!

Un an școlar plin de bucurii !”.

f_350_200_16777215_00_images_Gentea-inceput-de-an-scolar-2021-2022-2.jpg

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN