Menu

Deputatul Remus Mihalcea: Bilanțul real de la Ministerul Sănătății - dezastru!

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Remus-Mihalcea-la-Camera-Dep.jpg

 

 

 

 

 

 

Bilanțul real de la Ministerul Sănătății: dezastru!

Toți miniștrii USR PLUS care au demisionat din funcții au prezentat bilanțuri frumos coafate, dar lipsite de substanță.

Nu a făcut excepție nici ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, care și-a lăudat, la rândul ei, activitatea din cele patru luni de mandat, după ce l-a înlocuit pe Vlad Voiculescu.

A uitat însă să explice de ce nu s-a făcut nimic pentru spitalele promise sau de ce s-au blocat transplanturile din România.

Campania de vaccinare este printre cele mai slabe din Europa și nu s-a făcut nimic pentru a preveni problemele aferente valului IV al pandemiei despre care se știa că va veni. De exemplu, numărul de paturi de la ATI nu a fost suplimentat, așa cum nici personal nou nu a fost angajat, deși este nevoie de medici și asistenți.

Spitalul Matei Balș a fost abandonat după incendiul din ianuarie. După finalizarea anchetei, Ministerul Sănătății nu a făcut nici un demers pentru redarea paturilor în circuitul spitalicesc, ceea ce inseamnă că s-a pierdut o treime din locurile din secția de tratament intensiv.

Iar noua Unitate de Primiri Urgențe de la spitalul Bagdasar Arseni a fost închisă imediat după inaugurarea festivă făcută de președintele Iohannis în luna mai.

De asemenea, Ioana Mihăilă nu a știut să interpreteze legea, iar la Ministerul Sănătăţii au rămas nedistribuiţi 480 de milioane de lei, bani care puteau fi folosiţi, conform Legii bugetului de stat, pentru acoperirea cheltuielilor legate de vaccinare.

În concluzie, un mandat dezastruos!

 

Dr. Remus Mihalcea, deputat de Argeș al PSD

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN