Menu

Un fiu povestește experiența prin care a trecut când și-a operat tatăl la Spitalul din Mioveni

 

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Spital-Mioveni-7.jpg

 

 

 

 

 

 

Un argeșean în vârstă de 83 ani, Ion Fulgeanu, care s-a născut și a trăit pe strada unde se află Spitalul Orășenesc Mioveni, a avut parte, recent, de o intervenție chirurgicală extrem de dificilă, fiind depistat, în urma unei colonoscopii, cu cancer de colon.

Datorită unei echipe de medici extraordinare, formată din dr. Mirel Leoveanu, dr. Răzvan Ioanițiu (chirurgi) și dr. Alexandru Guiță (anestezist), pacientul se bucură acum de razele soarelui, în curtea sa.

Intervenția a durat mai mult de 4 ore, medicii eliminând o porțiune destul de mare din colon. Numai profesionalismul și implicarea acestora au făcut ca bărbatul să supraviețuiască.

Până acum pare o poveste tip, dar frumusețea acesteia constă în faptul că noi, românii, suntem obișnuiți să mergem, în astfel de cazuri, cu plicul sau cu mici atenții la fiecare medic, anestezist, asistent, brancardier etc. La spitalul din Mioveni nu funcționează această cutumă. Pe lângă pregătirea, profesionalismul, dotarea cu echipamente de ultimă oră există oameni adevărați cu suflet de aur care nu așteaptă cu buzunarele deschise sau mâinile întinse lângă pacient sau rudele aceateia precum majordomii din hoteluri.

Medicul Mirel Leoveanu, deși are o vârstă care nu prea îți inspiră încredere, a dat dovadă de o bună pregătire și o exemplară coduită morală și profesională. Se poate spune că “a lovit din nou”, în sensul bun al cuvântului, având în vedere că presa l-a remarcat imediat ce a început să opereze în sălile spitalului din Mioveni. Este genul de medic care pune pe primul plan cariera și, poate cu ajutor divin, crește încet, alături de colectivul cu care punctează pozitiv la fiecare “deschidere” de pacient.

Alături de echipa medicală lucrează, într-un sincron perfect, asistentele și asistenții medicali care își fac treaba impecabil.

Totuși, nu trebuie uitați nici acei oameni care nu se văd niciodată și anume personalul administrativ, care asigură logistica și păstrează spitalul și echipamentele medicale într-o bună stare de funcționare și o curățenie sclipitoare, atât în interior cât și în exterior. Aceștia au în frunte un om, Ginel Vălimareanu, care știe să își facă treaba fără să se gândească decât la binele personalului și al pacienților.

Nu puteam spune această poveste frumoasă cu happy end fără a recunoaște că acest spital este singurul care a fost ridicat din temelii în ultimii 30 de ani.

Meritul este al primarului Ion Georgescu, care se poate mândri cu un lucru bine făcut, contrar tuturor acuzelor aduse lui și partidului din care face parte.

Aceste rânduri le-am scris pentru că știu că Spitalul Orășenesc Mioveni este un spital de nivel occidental pe meleaguri argeșene. Poate mulți nu vor crede că acolo șpaga este ceva necunoscut, dar îi asigur pe toți că, atunci când vor avea nevoie să-i calce pragul, se vor convinge.

 

Robert Fulgeanu, fiul pacientului de 83 ani

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN