Menu

Un spectacol viu, nu o administrație moartă

f_350_200_16777215_00_images_banner1_gentea_pia.jpg

 

 

 

 

 

 

Cristian Gentea, noul primar al Piteștiului, a depus jurământul joi și a intrat în pâine, cum se spune.

Ceea ce am putut observa din frecvența și conținutul comentariilor de pe Facebook cu care Gentea a fost întâmpinat este că se conturează situația unui primar în primul rând iubit de marele public.

Adevărul este că în administrația publică, dacă dragoste nu e, nimic nu e, în sensul că doar primarii respectați și iubiți primesc din partea cetățenilor credit pentru a fi curajoși, numai lor li se dă întotdeauna dreptate.

Așa cum estimam că se va întâmpla, Cristian Gentea a pornit ca din pușcă, nu a avut nevoie de acomodare, a luat imediat în piept două chestiuni care ardeau, anume taxa de salubritate și situația piețelor.

Cu privire la taxă, a anunțat pentru luni tăierea nodului gordian și vom vedea soluția găsită, una în stilul Gentea.

Piețele sunt aduse urgent la stadii omenești de amenajare, în limita deciziilor guvernamentale aberante.

Interesant este că făcând administrație cu mâna dreaptă, cu stânga Cristian Gentea a făcut campanie electorală, alături, în piețe, fiindu-i doctorul Remus Mihalcea și rectorul Ovidiu Puiu, dar nimeni nu s-a supărat. Când te miști urgent și iei măsuri pentru oameni, propaganda politică nu deranjează.

La modul la care a luat startul, dl Gentea arată că vrea să fie un mare primar, nu un birocrat, iar lumea a simțit asta.

Interesant este că primarul vorbește permanent cu oamenii pe Facebook, într-o manieră pe care nu am mai întâlnit-o la nimeni. Abordează, comentează, răspunde.

Să îl ai primar pe Gentea devine, din prima zi de mandat, trăsătură definitorie a vieții piteșteanului.

Un spectacol viu, nu o administrație moartă.

Gheorghe Smeoreanu

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN