Menu

Spitalul Județean de Urgență Pitești: Protocolul de resuscitare se respectă cu strictețe!

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Spit-Jud-Ag-primiri-urgente.jpeg

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ


Urmare a informațiilor apărute în spațiul public, în data de 11 noiembrie 2020, Spitalul Județean de Urgență Pitești formulează o serie de precizări:

NU EXISTĂ DISPOZIȚIE DATĂ DE CONDUCEREA SPITALULUI DE URGENȚĂ PITEȘTI, POTRIVIT CĂREIA “LI S-A CERUT CELOR DIN LINIA I SĂ NU-I MAI RESUSCITEZE PE CEI CARE INTRĂ ÎN STOP CARDIO-RESPIRATOR”, așa cum precizează reprezentanți ai presei naționale, în știrea “Aia era, dacă intra în stop ...era mort! Înregistrare cutremurătoare într-un spital din România”.

PROTOCOLUL DE RESUSCITARE, ÎN CAZUL TUTUROR PACIENȚILOR AFLAȚI ÎN STOP CARDIO-RESPIRATOR, INDIFERENT CĂ SUNT BOLNAVI DIAGNOSTICAȚI CU COVID - 19 SAU CU ALTE AFECȚIUNI, SE RESPECTĂ CU STRICTEȚE.
CLIPUL VIDEO PREZENTAT CA SUPORT AL MATERIALULUI DE PRESĂ NU ESTE REALIZAT ÎN CADRUL SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PITEȘTI, CELE PRECIZATE IN FILMARE NEPUTÂND FI PROBATE.

Mai mult, PERSOANA CARE FACE ACUZELE NU ESTE IMPLICATĂ ÎN ACTUL MEDICAL, DUPĂ CUM REIESE DIN FILMARE.

Astfel, informațiile prezentate, atât în titlul cât și în textul articolului, sunt denigratoare și nu relevă realitatea.

Atragem atenția că publicarea acestora, înainte de a le verifica veridicitatea și fără a solicita un punct de vedere reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Pitești, duce la dezinformarea publicului și denigrarea imaginii unității sanitare, instigând la comentarii tendențioase și scăderea încrederii populației în actul medical desfășurat în cadrul unității noastre sanitare.

De asemenea, aspectele semnalate pun în umbră eforturile cadrelor medicale și ale conducerii unității noastre, creând panică în rândul populației și îngreunând și mai mult desfășurarea activități medicale, în contextul epidemiologic actual.

Având în vedere prejudiciul de imagine adus unității noastre sanitare, ne rezervăm dreptul de a acționa în instanță pe cei care se fac vinovați de aducerea acestor acuze nefondate Spitalului Județean de Urgență Pitești.

 

CONDUCEREA SJUP

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN