Menu

Bătălia listelor electorale în Argeș. Prefectul Soare nu mai candidează

f_350_200_16777215_00_images_banner1_soare_emanuel_prefect.jpg

 

 

 

 

 

Oamenii încep să fie mai atenţi la oferta electorală, rezistenţa la manipulare pare să fi crescut faţă de anul trecut, aşa încât alcătuirea listelor pentru alegerile parlamentare va fi mai importantă ca oricând.

O scurtă paranteză cu privire la această rezistenţă la manipulare . În vederea europarlamentarelor, laboratoarele europene s-au pus pe treabă pentru a stopa avântul forţelor naţionaliste şi anti-globaliste din Italia, Franţa, Grupul de la Vişegrad. Au beneficiat din plin PNL şi mai ales USR. În acelaşi sens şi cu adaosul că şeful Pădurii trebuia apărat, s-au desfăşurat şi alegerile prezidenţiale.

Problema tehnicilor de manipulare este că oricât s-ar perfecţiona, efectul lor durează pe o perioadă limitată, ca la un tratament medical, după care ”pacienții” dau piept cu realitatea crudă. În plus, aceiași ”pacienți” dezvoltă un fel de imunitate la manipulare, iar data viitoare trebuie mărită doza dacă vrei să îi ții sub control. Până unde ? Până când, totuși, realitatea învinge.

Cu toate progresele făcute în ultimele decenii, mai ales, psihologia socială nu a învins realitatea socială.

Revenind la oile noastre, remarcăm că oamenii s-au trezit din amețeala campaniilor de anul trecut și au început să refuze mesajele prefabricate, motiv pentru care curba descendentă a PSD a început să se redreseze. Pandemia a ajutat la ieșirea din anestezie, fiind simplu de observat că liberalii nu excelează la capitolul guvernare și organizare.

Concluzia acestei scurte demonstrații este că listele candidaților pentru Camera Deputaților și Senat vor fi mai importante decât mesajele politice, mai ales în condițiile în care laboratoarele nu au timp să inventeze noi pastile otrăvite.

În fond, laboratoarele manipulării au aceeași nevoie de timp precum cele care luptă pentru vaccinul anti-covid și trebuie nu doar să inventeze, ci și să testeze.

În Argeș, USR-PLUS pare să ignore promovarea individuală, dovadă că la președinția Consiliului Județean a mers cu ilustrul anonim Adrian Cârstea. USR-PLUS se bazează, în continuare, pe mesajele ursite la naștere de cei care i-au stabilit ADN-ul.

Pro România și ALDE se unesc în și în Argeș pe zicala ”suntem noi, două nevoi”.

Pe malul Argeșului, contează în continuare PSD și PNL.

Pe surse, PSD va avea o listă deopotrivă serioasă și spectaculoasă. Nu nominalizez pentru a nu lăsa impresia că mă amestec, voi spune doar că triumviratului Ion Mînzînă – Simona Bucura Oprescu – Cristian Gentea nu îi suflă nimeni în ciorbă. Este echipa care a obținut cele mai multe voturi pe țară pentru PSD, procentual s-a clasat pe locul 6, iar primarul ales al Piteștiului este de acum președinte al Ligii Aleșilor Locali ai PSD și membru de drept în Biroul Politic Național.

PNL se pare că face un lucru bun rugându-l pe Emanuel Soare să stea la Prefectură și să nu mai încerce vreo aventură electorală. Omul nu va candida. Vine în schimb, tot pe surse, Daniel Constantin, la prima vedere un candidat cam uzat deși e încă tânăr. Prietenia, deja proverbială a lui Miuțescu cu premierul Ludovic Orban ar trebui să îi dea curaj și creativitate liderului argeșean. O listă previzibilă și cenușie a liberalilor garantează locul al doilea.

În concluzie, abia aștept listele și, în funcție de componența lor, voi putea face pronosticuri.

Până atunci, să îi lăsăm pe lideri să gândească cu capetele lor.

Gheorge Smeoreanu

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN