Menu

Jazz și muzică de film, la Filarmonica Pitești

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Petrea-gogu-Petrica-andrei.jpg

 

 

 

 

 

 

Filarmonica Pitești organizează joi, 1 octombrie de la ora 19.00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, primul concert al lunii, iar vineri, 2 octombrie, de la aceeași oră, primul concert de jazz al stagiunii (susținut de Petrică Andrei Trio).

Astfel, joi, Orchestra simfonică de suflători a Filarmonicii Pitești, dirijată, în premieră, de Petrea Gogu, va interpreta melodii regăsite pe coloanele sonore ale unor filme de succes. În program: Richard Strauss - Also sprach Zarathustra, Gheorghe Vulpe - Marșul Tineretului, Charlie Chaplin - This is my song, Horner James - My heart will go on (din filmul Titanic), Horner James/John Moss - The mask of Zoro, Victor Lopez - Cuban Coffee, Miklos Rozsa - Tema iubirii din Ben Hur, Hans Kolditz - Film Festival, Klaus Badelt/Hans Zimmer/Ted Rickets - Pirates of the Caribbean, John Bettis - One Moment in Time și Andrew Lloyd Webber - The Phantom of the Opera.

Manager interimar al Filarmonicii Lyra - George Cavadia din Brăila, col (r.), prof. Petrea Gogu este pentru prima oară la Filarmonica Pitești. Are în palmares numeroase concerte la pupitrele orchestrelor: Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, Ansamblul Folcloric Floarea Bărăganului, Orchestra de Suflători Iosif Ivanovici, Corul Bărbătesc Armonia, Orchestra de Cameră George Cavadia a Filarmonicii Lyra - George Cavadia din Brăila.
Absolvent al Școlii Militare de Muzică, ciclul ofițeri dirijori din București, și al Universității de Muzică București - Facultatea de Compoziție, Muzicologie, Pedagogie Muzicală, a fost profesor de clarinet și muzică de cameră la Liceul de Arte Hariclea Darclée din Brăila, mentor al câtorva generații de elevi.
Este inițiator, director și dirijor al Festivalului Internațional al Muzicilor Militare din Brăila, președinte al Asociației Culturale Voces Concordiae și președinte al celor mai importante concursuri muzicale sau intrumentale, naționale sau internaționale din Brăila.
A fost distins cu premii și diplome oferite de Primăria Brăila, Guvernul României, Forțele Terestre din România, Statul Major General. Din 2011 este membru al Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Petrică Andrei Trio este ansamblul constituit de piteșteanul Petrică Andrei. Absolvent al Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din orașul natal și al Universității Naționale de Muzică București, Petrică Andrei este un nume consacrat în lumea jazzului. I-a avut ca mentori pe Marius Popp și Anton Șuteu. Deși tânăr (37 de ani), are un palmares de succes, câștigând premii naționale și internaționale: Lituania, Spania, Franța ș.a. De asemenea, a fost premiat de Uniunea Muzicologilor și Compozitorilor din România, al cărei membru este din anul 2000. A participat la concerte și festivaluri de jazz pe plan național și internațional, în Germania, Elveția, Japonia, Portugalia, Spania, Austria etc. Are înregistrări și apariții la televiziune sub genericele emisiunilor Marele Jazz, Stele de cinci stele, Taverna, Unora le place. A colaborat cu interpreți de marcă, precum: Garbis Dedeian, Aura Urziceanu, Anca Parghel, Decebal Bădilă, Cristian Soleanu, Marin Petrache Pechea, Tudy Zaharescu, Nicolas Simion, Vlad Popescu, Peter Herbolzheimer, Olivier Gatto, Wolfgang Diefenbach, Barry Altschul, Richard Galliano, Roby Lakatos. Este în premieră la Filarmonica Pitești.

La concertele din actuala stagiune (până la finele anului), nu se vor mai putea respecta locurile înscrise pe abonamente. Spectatorii se vor așeza în ordinea sosirii la concert pe locurile marcate, disponibile din sală.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK