Menu

Cornel Bulf, președintele PMP Argeș: ”De la Guvern, la Consiliul Județean, până la primării, ar trebui să schimbăm mentalitatea”

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Bulf-4-sept-2020.jpg

 

 

 

 

 

Cornel Bulf, secretar de stat în Ministerul Economiei și președintele PMP Argeș, a declarat, într-o conferință de presă, că plus valoare în județul Argeș poate fi adusă numai dacă se va schimba mentalitatea celor care cheltuie banul public. Și a dat exemplul platformei Arpechim, pentru care există, chiar în acest moment, variante de revitalizare:

”Cum cheltuim banul public? De la Guvern, la Consiliul Județean, până la primării, ar trebui să schimbăm mentalitatea. Noi avem guverne, CJ-uri și CL-uri care fac un singur lucru: cheltuiesc banii care provin din taxe și impozite. Nu am avut, până acum, niciun guvern, CJ sau CL care să încerce să creeze plus valoare. Mentalitatea asta trebuie să se schimbe, mai ales că, la noi, în Argeș, beneficiem, vrem nu vrem, de o platformă petrochimică, care de vreo 7-8 ani de zile stă degeaba. Eu pot să vă spun, în cunoștință de cauză, că această platformă poate fi utilizată în 2 moduri.

Primul – să se dea curs la ceea ce este ”pe masă”, inițiativele de cumpărare a rafinăriei. În acest moment sunt două firme străine care vor să cumpere rafinăria Arpechim. Una dintre ele vrea s-o transforme în fabrică de bitum, iar alta - în rafinărie pentru kerosen. Ofertele sunt la mine pe masă, am negociat cu ele și le-am îndrumat pașii spre o negociere directă cu OMV-ul.
Al doilea mod se referă la partea de Oltchim, petrochimia. Și aici sunt 2 variante: fie zona de petrochimie este cumpărată de investitorii de la rafinărie, fie se transformă într-un parc industrial (sau parc tehnologic), care ar putea să aducă județului Argeș în jur de 14 000 de locuri de muncă! Condiția este ca acționarii acestei platforme să fie cele două primării, Pitești și Bradu, și Consiliul Județean Argeș.

Există o axă pentru proiecte europene, care permite transformarea acestei zone într-un parc industrial. Se va lega Constanța de Rotterdam, pe autostradă, și Constanța va deveni un port foarte important al Europei, practic va deveni a doua poartă comercială, ca importanță, a Europei. În aceste condiții, un hub comercial, un parc industrial, la Pitești, ar reprezenta un business extraordinar de profitabil. Și nu vă gândiți doar la depozitare și marfă în tranzit - ceea ce aduce, e adevărat, foarte mulți bani –ci la mici întreprinderi, de IT, de cercetare, care-și vor avea locul aici.

Una dintre aceste propuneri va trebui pusă în aplicare. Eu aș opta pentru a doua variantă. Oricare dintre ele ar fi, trebuie să ne gândim la lucruri care să aducă locuri de muncă și plus valoare în Argeș!”, a explicat Cornel Bulf.

 

Comandat de Partidul Mișcarea Populară –Organizația Județeană Argeș.
Executat de SC SMEOREANU PUBLICITATE SRL – portal: www.criterii.ro
CUI mandatar financiar: 21200020

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK