Menu

Opriţi campania electorală la Piteşti, Apostoliceanu vrea să coboare !

f_350_200_16777215_00_images_banner1_apostoliceanu_act_ratat_1.jpg

 

 

 

 

 

Face furori pe internet o declaraţie de joi a lui Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la Primăria Piteşti, în care acesta afirmă că primar va fi Cristian Gentea.

„Piteştiul, un oraş care de 30 de ani este sub povara PSD-ului, ca să zic aşa, nu sunt luate măsuri absolut deloc. Cuplul Gentea-Ionică, de aici, de la Piteşti, actualul primar şi viitorul... şi candidatul PSD...”, a spus Apostoliceanu, în direct la B1TV.

De remarcat că Apostoliceanu a comis ceea ce în psihologie se numeşte un ACT RATAT.

Să titim din Wikipedia.

Actul ratat este un concept al psihanalizei clasice reprezentând o eroare de vorbire, memorie sau acțiune atribuită unei interferențe cu o dorință, gând sau conflict inconștient, reprimat. Conceptul apare pentru prima dată la Sigmund Freud în Psihopatologia vieții cotidiene (1901).

Deși mulți subiecți ar atribui un astfel de incident hazardului sau distragerii, psihanaliza îl explică din prisma unor gânduri refulate în subconștient sau pe care subiectul nu dorește să le exprime: trimiterea unei scrisori la un destinar greșit, folosirea formulelor de genul „sentimente inferioare” (în loc de „interioare”), confundarea de către bărbat a numelui soției cu cel al amantei, pierderea unui cadou pentru ziua de naștere a unei persoane nesimpatizate, toate reprezintă acte ratate.

Apostoliceanu ştie, în subconştient, cine va fi primarul Piteştiului, iar această chestiune îl macină şi îl nevrozează. Într-un moment de neatenţie, ne spune tuturor că primar va fi Cristian Gentea.

Freud este confirmat de multe ori, iar de data aceasta s-a întâmplat ca la carte.

Concluzia: dacă ştie chiar şi subconştientul lui Apostoliceanu că primar va fi Cristian Gentea, înseamnă că, în mod cert, aşa stau lucrurile.

Opriţi aşadar campania electorală, Sorin Apostoliceanu vrea să coboare.

Gheorghe Smeoreanu

embed video plugin powered by Union Development

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN