Menu

Primarul Cristian Gentea va ridica standardele presei din Pitești

f_350_200_16777215_00_images_banner1_gentea_cristian_oficial_1.jpg

 

 

 

 

 

 

În timpul mandatelor sale de primar, Cristian Gentea va determina presa din Piteşti să îşi ridice standardele în chestiunea problemelor edilitare.

Epoca presei după ureche în abordarea activităţii Primăriei şi a Consiliului Local Piteşti va lua sfârşit o dată pentru totdeauna.

Am simţit pe pielea mea că se va petrece acest fenomen în momentul în care am ascultat intervenţia lui Gentea la reuniunea cu candidaţii la Primărie organizată de UPIT. Cu toţi ceilalţi participanţi aş fi putut dialoga jurnalistic pe baza culturii generale, cu Cristian Gentea nu mi-ar fi fost de ajuns, ar fi trebuit să mă prezint bine pregătit.

Dacă vor să fie la înalţimea viitorului lor interlocutor, ziariştii piteşteni vor avea nevoie să pună mâna pe carte.

Nu e nicio ruşine, primul care va face asta va fi subsemnatul, îmi voi revizui cursurile de management al teritoriului, disciplină studiată la cel mai înalt nivel, cu profesori elveţieni. S-a aşternut praful peste aceste notiţe tocmai pentru că, vorba românului, până acum, mergea şi aşa.

Jur că nu trece o lună de zile şi voi avea raftul meu de lucrări şi folderul meu cu linkuri de materiale privitoare la administrarea unei primării de felul celei piteştene. Nu ne jucăm, fiindcă ne facem de râs.

Aşa cum, discret, s-au făcut de râs unii participanţi la dezbaterea amintită, unul dintre ei cu mari pretenţii să şteargă cuvântul vice de pe cartea de vizită. Să îl şteargă, n-am nimic împotrivă, doar numai după ce nu va mai folosi exprimări de genul ”kkkknouhau” și ”jjjjoburi”.

În fine, nu vreau să îmi stric bucuria de a vorbi despre evoluția presei referindu-mă la un candidat care crede că ajută mediul universitar invitându-i pe rectori la ședințele Consiliului Local. Ideea asta ar fi avut-o și bunica.

Revenind la dl Cristian Gentea, voi observa densitatea ideatică, viteza de corelare a noțiunilor, claritatea, realismul și originalitatea mesajelor. Cred că la reuniunea despre care vorbeam a fost singurul care a evitat capcana utopiilor, facilitățile limbii de lemn și comoditatea drumurilor bătute dar înfundate.

Pe scurt, Gentea ne invită și pe noi, jurnaliștii, la o abordare sistemică, sincronică și diacronică a actului managerial. Pentru a-l învinge pe Cristian Gentea trebuie să știm totul despre Pitești, ori cel puțin cât știe și va ști domnia sa.

Să îl învingem, am spus și știu ce am spus. Orice ziarist trebuie să poată, dacă se ocupă de o Primărie, să îl învingă pe primar măcar din când în când.

Știu ce obiecții mi se pot aduce acestei abordări, anume că jurnalistul va reflecta ceea ce spune opinia publică și asta este suficient.

A fost, nu mai este. Pentru a evita populismul, noi, ziariștii, avem nevoie de analiză, de specializare. Probabil că redacțiile serioase îmi vor asculta sfatul și vor pregăti un redactor anume pe problemele edilitare ale Piteștiului.

Schimbările structurale ale capitalei Argeșului nu pot fi implementate nici acționând pompieristic, așa cum s-a întâmplat de multe ori, nici luând notă de capriciile unei presei mult prea amatoristice.

Cristian Gentea nu e în niciun caz un supraom, nu e cineva apărut deus ex machina. Este doar un om performant și extrem de inteligent.

Cum eu, ca jurnalist, nu aș vrea să mi se întâmple vreodată să nu fac față unei dezbateri, așa cum li s-a întâmplat unora la reuniunea de la UPIT, am intrat în alertă și am tras un semnal de alarmă pentru toți colegii care nu se consideră deja infailibili.

Una peste alta, presa din Pitești și-a găsit nașul dacă nu va fi în gardă.

Desigur, Cristian Gentea este, ca toți oamenii sclipitori și fără complexe, foarte politicos. Să nu ajungem, dragi colegi, la mâna politeții viitorului primar.

Mă scuzați, dar eu sunt în alertă și mă bucur că am fost suficient de open minded ca să împărtășesc asta cu toți colegii.

Pe care îi salut, fără excepție.

Gheorghe Smeoreanu

 

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK