Menu

Premieră medicală la Spitalul Județean de Urgență Pitești

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Spit-Jud-Ag-primiri-urgente.jpeg

 

 

 

 

 

La finele săptămânii trecute, în premieră pentru județul Argeș, s-a realizat o intervenție indicată pacienților oncologici pentru care alimentarea pe gură este dificilă sau imposibilă. Această metodă o înlocuiește pe cea chirurgicală și asigură hrănirea enterală de lungă durată a pacientului.

În luna decembrie 2019, Spitalul Județean de Urgență Pitești a achiziționat, pentru Secția Gastroenterologie, o linie de endoscopie digestivă de înaltă performanță.

În data de 23 august 2020, în premieră medicală pentru județul Argeș, s-a montat gastrostoma percutană endoscopică, indicată pacienților oncologici cu neoplasm în sfera ORL și tract digestiv superior, pentru care alimentarea pe gură este dificilă sau imposibilă. Aceasta metodă este mai puțin invazivă, înlocuiește metoda chirurgicală de montare și asigură hrănirea enterală de lungă durată a pacientului.

Echipa care a efectuat această intervenție a fost formată din:
• Dr. Miulescu Ana-Maria- medic specialist gastroenterologie și endoscopie intervențională;
• Dr. Bidivenciu Daniel- medic specialist Chirurgie;
• Dr. Olariu Dan – medic specialist Chirurgie;
• Dr. Ciocănea Adrian- medic specialist Anestezie.

În acest mod, un număr mare de pacienți oncologici nu vor mai fi nevoiți să plece în alte centre medicale pentru astfel de intervenții.

Spitalul Județean de Urgență Pitești va achiziționa, în luna septembrie, o nouă linie de endoscopie digestivă diagnostică pentru Unitatea de Primiri Urgențe și un duodenoscop pentru Blocul Operator, în vederea realizării altor premiere medicale pentru județul Argeș.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK