Menu

Săptămânalul ”Ancheta” îl prezintă pe Cristian Gentea drept primarul ideal pentru Pitești

f_350_200_16777215_00_images_banner1_gentea_elect.jpg

 

 

 

 

 

Într-un articol de o mare forță a argumentelor și plin de acuratețe stilistică, influentul săptămânal argeșean ”Ancheta” îi face lui Cristian Gentea un portret memorabil. Citind articolul, înțelegi că acest om va fi primarul ideal pentru actuatala etapă de dezvoltare a municipiului Pitești. Iată fragmentele semnificative ale articolului din ”Ancheta”.

Omul-orchestră în spatele candidaților care rupeau în alegeri, Cristian Gentea a preferat însă în toți anii aceștia, rolul de organizator, coordonator, regizor. Niciodată cel de actor principal.

Fără înclinații electorale de tipul mânecilor suflecate și controlului prin tomberoane, mai sobru decât scrie în manualul candidaților tradiționali care rânjesc prin afișe, tehnic, matematic, cu un control absolut asupra Organizației Pitești și asupra structurii electorale din municipiu, bine văzut în mediile publice și de business, dar necunoscut în Ceair, președintele a stat în spatele fiecărei victorii bifate de partid, în ultimii 10 ani, în Pitești.

Manager în industria nucleară, inginer fizician cu numeroase autorizări, specializări și expertize greu de pronunțat, președintele PSD Pitești și-a menținut construcția profesională și în politică, domeniu în care a făcut ce s-a pliat mai bine pe structura sa: organizare, conducere, strategie, rezultat.

Intră acum într-o cursă electorală în care va fi testată disponibilitatea piteștenilor de a merge pe mâna unui candidat cu structură tehnocrată, modelul managerului public, confirmat prin CV și rezultate. Un candidat care nu pupă bătrânele la scară, dar bifează proiecte de ordinul milioanelor de euro în fruntea structurilor pe care le conduce. Va fi testată, în egală măsură, disponibilitatea lui Cristian Gentea de purta direct bătălia pentru cea mai mare miză din cariera sa politică de până acum: Piteștiul. Și, va fi testată, de asemenea, poverbiala sa ambiție.

Cristian Gentea este extrem de ambițios. Este încăpățânat. Este învățat să aibă controlul. Este orgolios. Are o personalitate greu de frânt. Are o armată în spatele său. Pornind de la aceste atribute, nu trebuie uitat că, în Pitești, Cristian Gentea își va înfrunta creația: pe Sorin Apostoliceanu.

Acesta din urmă, candidat liberal azi, nu a fost nici omul lui Pendiuc, nici omul lui Ionică. A fost, din prima până în ultima sa zi în PSD, omul lui Gentea.

Dezamagirea și trădarea resimțite de fostul său președinte care a anunțat duminică faptul că intră personal în cursă se vor transforma într-un ambiție uriașă a lui Cristian Gentea de a-l înfrânge pe Apostoliceanu. Iar pesediștii argeșeni mizează pe asta. Mizează pe ambiția pentru care este cunoscut Cristian Gentea. Mizează pe forța acestuia de organizare. Mizează pe diferențele de CV. Pe un electorat de stânga care nu este fărâmițat. Pe buna reputație. Pe strategie. Pe echipa în care Titi Tudosoiu, Lucreţiu Tudor & co vor fi locomotive într-o urbe în care se cere management public de perspectivă. Mizează pe armata din spatele lui Cristian Gentea. Și se pun ei înșiși alături de această armată, cu toate resursele, conștienți că Piteștiul reprezintă cheia matematică cea mai importantă atunci când vorbești despre cine va câștiga județul.

Postelectoral, caracteristicile personale ale candidatului PSD într-o eventuală postură de primar creează premisele unei administrații orientate spre rezultate.

Obișnuit cu finanțări mari în industria nucleară, cu reguli stricte, cu documentații SF și responsabilități pe măsură, liderul PSD nu pare genul care să fugă de proiecte pe principiul că e greu, e mult, nu e cu șpagă, trebuie să-ți asumi răspunderea. Piteștiul unui eventual primar cu mintea, ambiția și structura profesională a lui Cristian Gentea nu va mai fi așa de ușor de înfrânt sau de ignorat în competiția pentru finanțări, investitori, infrastructră. Stilul direct de lucru poate prea puțin diplomatic, dar extrem de eficient, poate să schimbe un aparat învechit și rigid specific administrației piteștene. Deschiderea și conexiunile vechi cu mediul de business l-ar putea transforma în primul primar PSD care înțelege în mod autentic că societățile private și investitorii noi aduc plus valoare, bani și forță municipiului, nu sunt nici adversarul administrației locale.

Vine în spate cu un CV profesional și administrativ semnificativ. Știe bine jocul politic. Are o organizație al cărei rol este foarte bine cimentuit și definit în relația cu județul și cu centrul. Are, odată ce s-a băgat în luptă, o disponibilitate majoră de a face tot ceea ce scrie în manualul electoral că trebuie să facă un candidat.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK