Menu

4 copii și 2 angajați infectați cu COVID-19, la Complexul de Servicii pentru Copii cu Handicap Trivale din Pitești

 f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_DGASPC-Arges-sediu.jpg

 

 

 

 

 

D.G.A.S.P.C. Argeș informează, printr-un comunicat de presă, că ”în urma testărilor din data de 07.07.2020, la Complexul de Servicii pentru Copii cu Handicap Trivale au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 un număr de 4 beneficiari și 2 angajați”.

Reamintim faptul că, în urma testărilor efectuate tot în 7 iulie, la Complexul de Locuințe Protejate Buzoești și Centrul de Copii ”Sf.Andrei” Pitești, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2  9 angajați și un număr de 15 beneficiari, din cadrul C.L.P. Buzoești, dar și o angajată din cadrul Centrului de Copii ”Sf.Andrei” din Pitești. Până acum, toate persoanele testate pozitiv, până în prezent, sunt asimptomatice.

”Dată fiind evoluția epidemiologică actuală de COVID-19-IAAM, au fost luate o serie de măsuri urgente, în conformitate cu recomandările din partea Direcției de Sănătate Publică Argeș.
În acest context, s-a decis:
- modificarea modului de amplasare în camere și în pavilioane a asistaților, a spațiilor comune în care ar putea să se întâlnească aceștia;
- separarea, cazarea și izolarea asistaților în trei categorii(persoane pozitive COVID-19, persoane negative care au fost în contact direct cu persoane pozitive COVID-19 și persoane negative care nu au avut contact cu persoane pozitive). Pentru fiecare din cele trei categorii, se vor asigura circuite complet separate;
- suspendarea organizării activităților în comun;
- servirea mesei în camere, ci nu în sala de mese;
- desemnarea personalului de îngrijire, SEPARAT, pentru persoanele pozitive COVID-19, respectiv negative;
- transmiterea către DSP Argeș, în format electronic, a graficului de lucru al personalului, precum și triajul epidemiologic și documentele medicale privind controalele medicale/tratamentele/concediile medicale de la data de 22 iunie 2020, până în prezent.
- transmiterea comorbidităților, pentru fiecare persoană pozitivă COVID-19;
- efectuarea curățeniei și dezinfecției, precum și aerisire repetată a spațiilor;
- educație sanitară pentru asistați cu accent pe eticheta tusei/strănutului și igiena mâinilor;
- utilizarea obligatorie a echipamentului de protecție: mască chirurgicală ce va acoperi nasul și gura schimbată la 3 ore și la nevoie, mănuși schimbate după fiecare manevră făcută la asistat, botoși, bonetă, halat ( când se intră la negativi, combinezon, mască FFP3, ochelari de protecție, 2 perechi de mănuși (când intră negativi la pozitivi);
- interzicerea primirii de noi beneficiari și a vizitelor externe;
- apelarea la numărul 112, pentru cazurile la care apar manifestări de boală, menționând dispecerului că în unitate evoluează un focar”, se mai arată în comunicatul DGASPC Argeș.

Pentru intervalul 7- 29 iulie este realizată o programare pentru testarea tuturor angajaților și beneficiarilor din toate cele 21 de servicii de tip rezidențial din subordinea D.G.A.S.P.C. Argeș. Astfel, vor fi testate 1355 de persoane, din care 728 de angajați și 627 de beneficiari.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK