Menu

VIDEO. Au făcut farse la telefon până când a intrat SRI-ul și DIICOT-ul pe fir. Acum, sunt acuzați de terorism

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Farse-la-telefon.jpg

 

 

 

 

 

Ieri, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus efectuarea, în continuare, a urmăririi penale faţă de 3 inculpați minori, pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare teroristă și complicitate amenințare teroristă.

Cei 3 fac parte dintr-un grup de 9 tineri, din județele Dâmbovița, Neamț, Buzău, Constanța și din București Toți aceștia făceau farse la telefon, prin intermediul unei aplicații informatice, folosind tehnologia VoIP (disimulează identitatea apelantului), farse care nu aveau ca scop decât intimidarea populației.

Mai exact, în perioada septembrie 2019 – martie 2020, inculpații au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului International Henri Coandă București-Otopeni pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată au inițiat mai multe apeluri telefonice către secții de poliție din Capitală pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și către mai multe societăți comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceștia intraseră în diverse conflicte.


Astăzi, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, au efectuat activităţi procedurale de predare/ridicare de obiecte și înscrisuri la toți cei 9 inculpați, în urma cărora au fost identificate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri.

Tinerii au fost conduși la audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

La acțiune au participat și jandarmi din Buzău, Dâmbovița și din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis-Constanța.

embed video plugin powered by Union Development

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK