Menu

Concert umanitar, la Filarmonica Pitești

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Filarmonica-mihai-sirbu-si-ioan-gabriel--luca.jpg

 

 

 

 

 

Filarmonica Pitești organizează joi, 21 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic, în care, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu Oprea, revin, ca soliști, corniștii Mihai Sîrbu și Ioan Gabriel Luca. Cei doi artiști vor interpreta Concertul pentru 2 corni, cembalo și orchestră de coarde în Mi bemol major de Georg Philipp Telemann. În partea a doua, publicul va audia Simfonia nr. 4 în La major, op. 90, Italiana, de Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Mihai Sîrbu a fost îndrumat în facultate de profesorul Petrea Gîscă, alături de care a cîntat într-un concert la Filarmonica Piteşti. Împreună cu „Horn Quartet”, al cărei membru a fost, a susţinut numeroase concerte. Timp de cinci ani a colaborat cu mai multe orchestre simfonice din Italia. A fost solist în concerte alături de orchestrele simfonice din țară, susţinând peste sute de concerte. Din 2011, este managerul Filarmonicii Botoşani.

Născut în 1977, la Dorohoi, Ioan Gabriel Luca este șef partidă corn în orchestra Filarmonicii „George Enescu”. Împreună cu Filarmonica „George Enescu” a întreprins turnee internationale de success în Europa şi Asia. Membru al formaţiilor „Athenaeum Brass Quintet”, Cvintetul „George Enescu”, „Romanian Brass”, este şi profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Concertul are un caracter umanitar, pentru ajutorarea Andreei Denisa Iancu, din Boțești, Argeș, de 19 ani. În urma unei boli, Andreea a rămas paralizată, de când avea 6 ani, iar de atunci se deplasează în scaun cu rotile manual.

Pentru a se putea mișca mai ușor, fata și-ar dori un cărucior electric. Dar situația financiară a familiei este una destul de precară și nu și-l pot permite. De aceea, în timpul concertului, se va face apel la public să doneze câte o sumă de bani, cât de mică, pentru ca acest vis al Andreei să poată fi împlinit.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK