Menu

Proiect legislativ: Copiii să beneficieze de consiliere psihologică gratuită

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Copil-la-psiholog.png

 

 

 

 

 

Un proiect legislativ înregistrat recent la Camera Deputaților, al cărei inițiator este Lia Olguța Vasilescu, stabilește, printre altele, că elevii din școlile de stat sau private autorizate ori acreditate vor beneficia de consiliere psihologică gratuită, fie în cabinetele medicale și psihologice școlare, fie în spitalele de stat.

După cum este prevăzut în proiectul de act normativ, de consiliere psihologică gratuită vor beneficia antepreșcolarii (copii cu vârsta de până la trei ani - creșă), preșcolarii (copii cu vârsta cuprinsă între trei și șase ani - grădiniță) și elevii ce au recomandarea unui specialist, psiholog școlar sau medic de medicină școlară.

Astfel, elevii care traversează o perioadă cu probleme emoționale sau cei care au fost victime ale comportamentelor abuzive repetate (bullying) se vor putea adresa specialiștilor pentru a obține o trimitere la un cabinet psihologic.

În momentul de față, legislația din țara noastră stabilește că doar studenții au dreptul la consiliere psihologică gratuită.

Pentru a se putea aplica, proiectul legislativ ce vizează modificarea Legii educatiei naționale nr. 1/2011 trebuie să fie adoptat de Parlament și să fie oficializat, prin publicarea în Monitorul Oficial.

sursă: avocatnet.ro

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK