Menu

Poliţiştii argeşeni la datorie, în minivacanța de Sf. Maria

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Politist-dirijeaza-circulatia.jpg

 

 

 

 

 

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș sunt la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada 15 - 18 august, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Astfel, peste 240 de polițiști, cu peste 100 de autospeciale vor acționa, zilnic, în teren. 157 dintre aceștia sunt de la structurile de ordine publică, 58 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind din structurile de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice și pe traseele de acces către aceste zone, poliţişti de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză. În acest context vor fi amplasate zilnic în trafic, în medie, 10 aparate radar.

O atenție deosebită se va acorda drumului național 7 C, în special pe ruta Pitești – Curtea de Argeș, dar și la limita cu județul Sibiu, unde se așteaptă o afluență mare de turiști. În această zonă se va acționa împreună cu polițiștii din cadrul I.P.J. Sibiu.

Totodată, pe timpul minivacanței, polițiștii vor desfășura activități în domeniul menținerii și asigurării ordinii publice, prevenirii violenței stradale, al siguranței rutiere, precum și pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor economico-financiare.

Poliţiştii specializați în investigarea criminalității economice vor acţiona, împreună cu alte autorităţi ale statului, după caz, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate de către unităţile de alimentaţie publică şi de cazare a turiştilor.

De asemenea, în scopul prevenirii producerii unor evenimente negative, poliţiştii vor intensifica controalele desfăşurate la societăţile comerciale, pentru a verifica modul în care se respectă prevederile legale privind paza obiectivelor şi sistemele de pază.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK