Menu

Se aplică din 18 iulie. Modificare care-i interesează pe șoferii cu permisul suspendat recent și care riscă o nouă suspendare

f_350_200_16777215_00_images_Permis_de_conducere.jpg

 

 

 

 

 

Legea nr. 130/2019, act normativ ce prevede modificarea legislației rutiere din țara noastră, aduce vești bune pentru cei care au avut permisul auto suspendat recent.

Documentul a fost oficializat luni, prin publicarea în Monitorul Oficial, iar măsurile cuprinse de acesta se aplică de jpi, 18 iulie.

Concret, intervalul în care se poate majora perioada celei de-a doua suspendări a permisului auto ce aparține unui șofer care l-a recuperat cu puțin timp în urmă a fost redus de la șase luni, cât era până acum, la două luni.
“În cazul în care conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai săvârșește, într-un interval de două luni de la data restituirii permisului de conducere, din nou o nouă faptă prevăzută la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3) și art. 102 alin. (3) (neacordarea de prioritate, trecerea pe culoarea roșie a semaforului etc. - fapte ce implică suspendarea dreptului de conducere a mașinilor - n. red.), perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile”, se precizează în document.

În același timp, actul normativ ce vizează modificarea legislației rutiere, respectiv Legea nr. 130/2019, stabilește că reducerea perioadei de suspendare a permisului auto se poate solicita în mai multe cazuri, lucru ce înseamnă că mai mulți șoferi vor putea beneficia de perioade mai scurte de suspendare a dreptului de a conduce o mașină.
Sursă: Avocatnet.ro

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN