Menu

Andrei Gerea: ”Pentru a-și atinge scopul său politic, președintele nu ezită să își critice propria țară”

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Gerea.jpg

 

 

 

 

 

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a reacționat în urma declarațiilor făcute astăzi, de președintele Klaus Iohannis, în ședința plenară a Coaliției pentru Dezvoltarea României.

„Astăzi președintele Klaus Iohannis ne-a arătat încă o dată că a rămas în campania electorală. O dovadă în acest sens este discursul său de astăzi din cadrul ședinței plenare a Coaliției pentru Dezvoltarea României, care ilustrează foarte bine dictonul că "scopul scuză mijloacele". Pentru a-și atinge scopul său politic, președintele nu ezită să își critice propria țară, spunând investitorilor cât de neprielnică este pentru investiții, cât de rea este țara sa, neținând cont de realități.
Eu consider că, în astfel de întâlniri, un președinte care ține la țara sa ar trebui să abandoneze interesele electorale și să facă lobby țării sale.
Președintele Iohannis, prin toate pozițiile sale, încearcă să dea o mână de ajutor PNL, în speranța că moțiunea de cenzură va trece, astfel încât să își numească din nou "Guvernul meu" pentru a-și crește șansele să câștige un nou mandat de președinte. Cu toată agitația sa, președintele știe că moțiunea de cenzură este sortită eșecului.

În fața mediului de afaceri, președintele a solicitat, la fel ca și PNL, abrogarea în totalitate a OUG 114. Țin să subliniez că, în urma consultărilor avute, inclusiv cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, ALDE a precizat că este necesară redeschiderea discuțiilor privind ordonanța 114 în vederea îmbunătățirii ei. Însă măsurile care s-au dovedit benefice - modificarea ROBOR, plafonarea prețului la energie pentru consumatorii vulnerabili - nu trebuie abandonate.

Ce ne spune președintele Iohannis cu această abordare? Că ar trebui ca prețurile la gaze și la energie să se majoreze fără limite, că majorarea salariului minim din construcții ar trebui anulată, că ratele la bănci ale românilor trebuie să crească în continuare. Această abordare este una care contravine intereselor românilor. Însă, președintele este în campanie electorală, iar toate declarațiile sale urmăresc doar un singur scop: acela de a obține un nou mandat, restul este irelevant”, a subliniat vicepreședintele ALDE Andrei Gerea.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK