Menu

Argeșul intră sub COD GALBEN de ploi și vijelii! Vedeți recomandările ISU

f_350_200_16777215_00_images_Ploi.jpg

 

 

 

 

 

Începând de astăzi, ora 12.00, și până mâine, ora 23.00, mai multe județe, printre care și Argeșul, se află atenționare COD GALBEN de ploi și vijelii. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

ISU Argeș recomandă:

Populația din zonele vizate să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Tot din motive de siguranță, parcarea autoturismelor să se realizeze în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației #DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK