Menu

Vicepreședintele ALDE, deputatul Andrei Gerea: „Președintele Iohannis trebuie să dea explicații după comparația deplasată făcută între Guvernul României și regimul nazist”

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Andrei-gerea-5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Președintele Iohannis reușește din nou să șocheze o întreagă națiune cu discursul său lipsit de orice rațiune. Aflat la ceremonia de decorare a unor supraviețuitori ai Holocaustului, președintele a găsit de cuviință să facă o comparație, pe cât de nefericită, pe atât de gravă, între Guvernul României și regimul nazist. Președintele face un lucru nepermis pentru orice politician din statele occidentale, pentru un politician ce respectă memoria victimelor Holocaustului.

Nu era nici locul și nici momentul pentru ca președintele să facă asemenea declarații, care depășesc orice imaginație. Klaus Iohannis fie nu înțelege însemnătatea regimului nazist, atrocitățile acestui regim, fie este dispus la orice în războiul politic pe care îl întreține cu actuala coaliție de guvernare. Este greu de înțeles ce a avut președintele în minte, însă în această seară a depășit orice limită.

În mod regretabil, președintele pierde contactul cu realitatea, cu rațiunea și se afundă într-un război politic ce iese din orice limite ale bunului simț. Prin discursurile sale, președintele Iohannis a instigat la ură, la violență, a dus o campanie de învrăjbire a românilor, lucruri anormale pentru orice politician, mai ales pentru un președinte.

Președintele nu pare că înțelege implicațiile unei asemenea declarații la nivel internațional pentru România.

Klaus Iohannis trebuie să ofere o serie de explicații după acest discurs complet deplasat. Se impun mai multe rectificări din partea președintelui față de acuzațiile aduse.

Deputat ALDE Andrei Gerea

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN