Menu

Piteștenii l-au botezat pe puiul de tigru născut la Zoo Trivale

 

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Pui-tigru-Pitesti-Thor.jpg

 

 

 

 

Grădina Zoologică din Piteşti are, începând din luna august un nou membru. Este vorba despre un pui de tigru născut în captivitate ai cărui părinţi pot fi vizitaţi, de asemenea, la Zoo Trivale.
Puiul de tigru a venit pe lume cu trei săptămâni înainte de termen, tocmai de aceea a avut nevoie de îngrijiri specifice în prima perioadă a vieţii sale. El a fost hrănit artificial cu lapte praf special pentru feline şi perfuzat timp de o săptămână, acceptând ulterior laptele matern. Angajaţi ai grădinii Zoologice l-au păzit zi şi noapte până a trecut peste orice risc. Acum, puiul de tigru are aproape patru luni şi face deliciul vizitatorilor. Este extrem de jucăuş, curios şi plin de energie. Începând de astăzi, tigrișorul are și un nume: Thor.

Primăria Pitești a realizat pe pagina de Facebook a instituției un sondaj propunând, pentru tigrișor, patru nume: Thor, ASH, Beluga și Dexter. Un procent de 55 de votanți au ales Thor, 26% au preferat Ash, Beluga și Dexter fiind preferate de 8% dintre votanți. Au fost propuse de către piteșteni și alte nume precum Tyson sau Pit, dar au întrunit un procent de numai 2%. Prin urmare, micul jucăuș, Thor, atracția cea mai mare a acestui moment a Grădinii Zoologice din Trivale vă așteaptă să-l vedeți și să-l strigați pe noul său nume.

Thor s-a născut pe 17 august 2018. Mama sa, Sheba, are 13 ani şi provine de la Zoo Turda iar tatăl, Caian, de 14 ani, a fost adus de la Zoo Sibiu. Tigroaica a fost foarte devotată având grijă în permanent de micul pui. Sheba mai are trei pui care au venit pe lume la Zoo Piteşti acum 5 ani, sunt 3 femele: Mara, Maria şi Miranda, cunoscute în cadrul Grădinii Zoologice din Piteşti drept din “Cele trei M”. În prezent puiul locuieşte cu toată familia de tigri. Este de remarcat faptul că a fost posibilă naşterea în captivitate a unui pui de tigru, acest lucru dovedind că Grădina Zoologică din Piteşti oferă condiţii bune animalelor pe care le are în întreţinere.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN