Menu

“Romanțioșii” de Edmond Rostand, o nouă premieră la Tetrul Al. Davila

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Teatru-davila-premiera-14-oct-2018.PNG

 

 

 

 

Duminică, 14 octombrie, începând cu ora 19.00, în sala mare a Teatrului “Alexandru Davila” din Pitești, va avea loc premiera piesei “Romanțioșii”, un spectacol în regia lui Vlad Cristache, care ne introduce în atmosfera de reverie a secolului al XVIII-lea. Delicatețea și farmecul piesei reies din jocul actoricesc, iar abilitatea cu care a fost tratat conflictul nu lasă loc de îndoieli în ceea ce privește măiestria autorului în a construi o dramă interesantă și în mișcare.

Edmond Rostand este, fără îndoială, unul dintre cei mai străluciți dramaturgi. “Romanțioșii” a fost interpretată pentru prima dată la Paris, la Comedie Francaise, în 1894 și a obținut un succes considerabil. În piesă, Edmond Rostand satiriza sentimentalismul literaturii romantice al vremurilor sale.

Percinet este singurul fiu al lui Bergamin, iar Sylvette este singura fiică a lui Pasquinot. Un perete desparte grădinile celor doi bărbați care se urăsc între ei, Bergamin și Pasquinot. Dar Percinet și Sylvette, copiii lor, se iubesc și își dau întâlnire în fiecare zi lângă zid, în secret. În realitate, ura dintre cei doi părinți este un subterfugiu, astfel încât tinerii, cu spiritul prea romantic, să se îndrăgostească și să fie împreună. Este povestea de dragoste a doi tineri care descoperă că dragostea poate exista fără obstacole și existența unei condiționări sau a pericolului.

Rezervarea se face la tel. 0752.30.50.30.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK