Menu

”Patetica” lui Ceaikovski, la Filarmonica Pitești

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Dirijor-Alx-Ganea.jpg

 

 

 

 

Filarmonica Piteşti încheie joi, 27 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, seria concertelor lunii. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Alexandru Ganea, revin, ca soliști, pianiștii Eugen Dumitrescu și Corina Răducanu, care vor interpreta Concertul în Si bemol major pentru 4 mâini și orchestră, de Leopold Kozeluch.

În partea a doua, publicul va audia Simfonia nr. 6 Patetica, de Piotr Ilici Ceaikovski. Uvertura la Don Giovani de Wolfgang Amadeus Mozart va fi interpretată în deschiderea concertului.

Alexandru Ganea a absolvit Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară şi muzică de cameră, şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea dirijat orchestră, clasa Dumitru Goia. Este doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. În prezent este conferenţiar universitar şi dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a U.N.M.B. Între 2008 şi 2012 a fost dirijor al Filarmonicii Piteşti, unde este invitat ca dirijor permanent.
Pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu au absolvit Universitatea Națională de Muzică din București. Cei doi au obținut numeroase distincții, fiind laureați ai concursurilor de gen din România, dar și din Bulgaria, Grecia, Spania, Polonia, Franța. Din 2005 formeză un duo artistic, susținând peste 300 de recitaluri și concerte în țară și în străinătate.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK