Menu

VIDEO. Momente emoționante la deschiderea oficială a Zilelor Oraşului Mioveni

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Z-Mioveni-2018--1.jpg

 

 

 

 

Vineri, 29 iunie, la Centrul Cultural Educativ Mioveni, a avut loc deschiderea oficială a Zilelor orașului Mioveni, în acest an împlinindu-se 533 ani de la prima atestare documentară a localității.

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Z-Mioveni-2018--2.jpg

Au urcat pe scenă, pentru a transmite mesaje de ziua lor, Ion Georgescu, edilul orașului, prefectul Emilian Dragnea, președintele CJ Argeș Dan Manu (care i-a înmânat primarului Georgescu o plachetă de excelență pentru întreaga activitate), deputatul Simona Bucura Oprescu, senatorul Cristina Stocheci, deputații Nicolae Georgescu, Nicolae Velcea și Dan Bica, viceprimarul Piteștiului, Laurențiu Zidaru, primarul Câmpulungului, Liviu Țâroiu, senatorii Gheorghe Marin și Șerban Valeca.

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu, o prietenă veche a Mioveniului, a adresat un mesaj cald întregii asistențe:

””Mioveniul și primarul de la Mioveni au un dar și un har aparte: acela de a uni, de a ne face să ne simțim, pe fiecare dintre noi, speciali și de a aduce oameni speciali la un loc. De asemenea, sunt încântată că, de Zilele orașului, la Mioveni, s-a început cu slujba de la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ceea ce arată, o dată în plus, că, pe lângă identitatea românească, dobândită prin naștere, familie, tradiții, ne legitimează și credința noastră creștin ortodoxă, lucru respectat la Mioveni.
În seara asta va fi și un concert al Filarmonicii, ceea ce arată grija perenă a Consiliului Local pentru valențele culturale. Mulțumim colegilor de la Pitești, dar și celor de la Câmpulung, pentru că, mâine seară, și datorită dumnealor, întregind acest ansamblu, vom avea aici și o reeditare istorică a unei bătălii.
Sigur, este un moment de sărbătoare, este important că suntem împreună, aici, dar este important ca cetățenii Mioveniului să simtă că, datorită dumneavoastră, celor prezenți, pentru că fiecare aveți o contribuție, se întâmplă lucruri spre binele comunității. Vă doresc tuturor să ne vedem, de fiecare dată, în momente de bucurie, cu satisfacția lucrului împlinit și a unor realizări pentru comunităților noastre.
La mulți ani, Mioveni! La mulți ani, domnule primar! La mulți ani, prieteni români, de oriunde ați fi!”.

Un moment plin de emoție a fost acela în care, pentru prima oară de la teribilul accident de circulație suferit în urmă cu 7 luni, a vorbit deputatul Radu Vasilică. După scurtul său discurs, sala l-a aplaudat în picioare.

 

 

Și reprezentanții delegațiilor străine au fost invitați să se adreseze audienței. Au rostit scurte alocuțiuni primărița localității Măgdăcești din Republica Moldova, Liuba Cojocaru, care a adus și un dar special gazdelor: un costum popular tradițional care a aparținut stră-stră-bunicii sale; primărița localității Scoreni, tot din R. Moldova, Svetlana Tăbăcaru; Alexandru Coica, deasemenea moldovean de peste Prut, care a reprezentat o asociație internațională din care face parte, de 4 ani, și Mioveniul – ALDA; viceprimarul localității bulgare Petrici, Nikolay Popov, viceprimarul localității Istra, din Rusia, Tatiana Nikolaeva, și primarul localității italiene Gazzo, Ornella Leonardi.

 

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Z-Mioveni-2018--3.jpg

 

 

Mai trebuie menționat și faptul că, tot astăzi, a fost semnat un acord cu orașul Gazzo, acord care prevede, printre altele, derularea de proiecte comune în domeniile educației, culturii şi sportului.

embed video plugin powered by Union Development

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK