Menu

Ziua Dunării sărbătorită de Administrația Bazinală de Apă Argeș - Vedea

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Copii-Ziua-Dunarii-2018.JPG

 

 

 

 

29 iunie 2018 este data la care țările dunărene sărbătoresc Ziua Dunării, fluviul care străbate teritoriul a zece state europene. Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea (ICPDR) a stabilit ca evenimentele din acest să se desfășoare sub tema “Fii activ pentru o Dunăre mai sănătosă!”.

Pentru a sărbători ziua fluviului Dunărea, Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a desfășurat activități specifice acestui eveniment pe parcursul lunii iunie. Astfel, 300 de copii din județele Argeș, Giurgiu, Teleorman și municipiul București, de la clase pregătitoare până la elevi de liceu, au luat parte la activitățile organizate. Ei au fost invitați să viziteze obiective administrate de ABA Argeș – Vedea având astfel ocazia să cunoască o parte din activitățile specifice gospodăririi apelor, precum funcționarea lucrărilor hidrotehnice, rolul lacurilor de acumulare, exploatarea acestora, intervenția gospodarilor de ape în situații de urgență (inundații, secetă), dar și efectul poluării asupra calității apei și a vieții.

Elevii de școală primară au fost antrenați în jocuri tematice care au avut ca scop transmiterea de informații privind fluviul Dunărea și în activități creative. Copii au realizat desene cu această temă pe articole vestimentare (șepci, tricouri), scopul fiind de a transmite un mesaj celor din jur pentru protejarea mediul înconjurător.

Activități similare s-au desfășurat și în subunitățile Administrației Bazinală de Apă Argeș – Vedea. SGA Teleorman a organizat vizite ale elevilor la obiectivul Prag de fund Alexandria de pe râul Vedea și expoziții tematice cu desenele elevilor. SGA Ilfov – București a organizat vizite ale elevilor la Laboratorul de Calitate a Apei iar SGA Giurgiu a desfășurat concursuri de desene pe asfalt cu elevi preșcolari. De asemenea 50 de salariați ai SGA Giurgiu au participat la o acțiune de ecologizare pe malul Dunării în cadrul proiectului „Prietenii Dunării”.

Pentru îmbunătăţirea calităţii apelor din bazinul Dunării, Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea implementează măsurile și acțiunile cuprinse în cadrul Planului de management al bazinului hidrografic internațional al Fluviului Dunărea, plan elaborat în anul 2009 și actualizat în anul 2015.

Purtător de cuvânt
Ana Maria Dulică

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN