Menu

Argeșul e sub COD PORTOCALIU de vreme rea. Poliția vă recomandă...

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Politist-iarna.jpg

 

 

Conform avertizării meteorologice emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul 22 martie, ora 15.00 – 23 martie, ora 20.00, județul Argeș este sub avertizare COD PORTOCALIU de vreme rea. În această perioadă, se va depune strat consistent zăpadă, iar vântul, care va avea intensificări în medie cu 45...55 km/h, va amplifica senzația de frig.

În acest context, pentru o călătorie în siguranţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş recomandă șoferilor:

- să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă și să își echipeze autovehiculul corespunzător.

- să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

- în situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de viscol sau ninsoare, să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.

- să păstreze o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea derapajelor necontrolate.

- să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă atunci cănd circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

- în cazul rămânerii în pană, așezarea triunghiurilor de presemnalizare la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

- în condiţiile unui trafic aglomerat, a unor blocaje rutiere temporare, PASTRAREA CALMULUI!

Totodată, PIETONII sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK