Menu

În 2017, în Argeș, au fost depistați 36 de străini în situații ilegale

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Politist-imigrari.jpg

 

 

 

În cursul anului 2017, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări –Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş au asigurat managementul şederii în România pentru 1789 de persoane, dintre care 823 din state terţe - cei mai mulţi din Republica Turcia, Republica Moldova şi Albania - şi 966 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH - majoritatea din Franţa şi Italia.
În aceeași perioadă au fost depistaţi 36 de străini în situaţii ilegale şi au fost emise 22 de decizii de returnare. Pentru 3 persoane a fost aplicată măsura de nepermitere a intrării în ţară pentru perioade cuprinse între 3, respectiv 6 luni. Totodată, poliţiştii de imigrări au aplicat 98 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 17.000 de lei.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), educaţie, angajare în muncă sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre.

Astfel, în ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost primite 31 de invitaţii depuse pentru străini din Bangladesh, China, Egipt, India, Indonezia, Iordania, Irak, Pakistan, Liban, Tunisia şi Uzbekistan.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de şedere şi au fost emise 635 de permise de şedere, dintre care 582 pentru şedere temporară şi 53 pentru şedere pe termen lung. Au fost eliberate 235 de certificate de înregistrare şi 13 cărţi de rezidenţă permanentă.

În anul 2017 au fost înregistrate 377 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 266 de avize de angajare/detașare pentru lucrători permanenţi, detaşaţi, înalt calificaţi, ICT şi sezonieri.

Pentru informaţii privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, se poate accesa site-ul oficial al instituției la adresa www.igi.mai.gov.ro.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK