Menu

Al treilea test cu un autobuz electric, la Pitești

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Autobuz-golden-Dragon.JPG

Primăria Municipiului Pitești, prin SC Publitrans 2000 SA, va testa în perioada 12 decembrie - 16 decembrie un nou tip de autobuz electric, care va circula gratuit pe toate traseele din localitatate.

Autovehiculul este produs de către firma „Golden Dragon Bus Co. Ltd” fabricant aflat în topul primilor 5 producători din Asia, cu o producţie de peste 6000 de unităţi pe an. Este cel de-al treilea model ecologic care se testează în Pitești după ce teste similare cu acest vehicul au avut loc la Viena, Budapesta și Sibiu.

Autobuzul, denumit „Golden Dragon”, a primit, de curând, omologarea europeană ca autobuz de tip electric - 12 m și este la începutul testelor în Europa.

Reamintim că SC Publitrans 2000 SA, împreună cu Primăria municipiului Piteşti, intenţionează achiziţionarea a minim 40 de autobuze ecologice din fonduri europene nerambursabile, în acest scop fiind necesară testarea unor astfel de autobuze în vederea identificării celei mai bune soluţii. În acest sens, primarul municipiului Piteşti, Cornel Constantin Ionică, a demarat procedurile pentru obținerea de fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional - Axa Prioritară 4.1 ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană”.

Centrul de Informare pentru Cetățeni Pitești

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK