Menu

13 mai, zi cu ghinion pentru mulți argeșeni: 253 de polițiști au ”pieptănat” județul

f_350_200_16777215_00_images_Politia_w.jpg

Ieri, 253 de polițiști argeșeni, de la ordine publică, poliţie rutieră, investigare a criminalității economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, luptători de intervenţii şi acţiuni speciale au desfășurat 51 de acțiuni pentru siguranța cetățenilor.

Aceștia au aplicat 352 de sancţiuni contravenţionale.
264 dintre sancțiunile contravenționale, în valoare totală de 81.970 lei, au fost aplicate pentru încălcări ale legislației privind circulația pe drumurile publice: 2 pentru consum de alcool la volan, 131 pentru conducere cu viteză excesivă și 7 pentru traversare neregulamentară, iar 124 au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere.
Au fost reținute și 22 de permise de conducere, iar pentru defecțiuni ale autovehiculelor sau pentru montarea de dispozitive neomologate, polițiștii au retras 8 certificate de înmatriculare.

În urma controalelor efectuate în vederea combaterii comercializării produselor contrafăcute, au fost identificate 5 societăți comerciale, care aveau expuse spre vânzare 268 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte purtând mărci și însemne identice cu ale mărcilor înregistrate. În aceste situații au fost înregistrate 5 dosare penal, iar marfa contrafăcută a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, polițiștii Serviciului Ordine Publică Argeș, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au făcut un control la o societate comercială cu profil de activitate depozitare, prelucrare și comercializare material lemnos, în comuna Bradu.
În urma controlului, s-a constatat o lipsă în depozit de 46.39 mc cherestea rășinoase.
Societatea a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 50.000 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de confiscare a sumei de 24.911,43 lei, reprezentând contravaloarea cantității de cherestea comercializată ilicit.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN