Menu

Mică scrisoare deschisă preşedintelui CJ Argeş DAN MANU în legătură cu directorul teatrului NICOLAE POGHIRC

f_350_200_16777215_00_images_manu_dan.jpgDragă domnule preşedinte,

Vă scriu pentru a vă scuti de un efort inutil, acela de a-l monitoriza o vreme pe cel care a câştigat concursul de director al Teatrului Al. Davila, actorul şi regizorul Nicolae Poghirc.

Nu are sens să pierdeţi vremea, fiindcă omul e mai bun decât credeţi, e un manager de clasă, deşi la prima vedere nu pare. Nu vă luaţi însă după aparenţe.

Fac o presă nevetistă, între judeţele Argeş şi Vâlcea, aşadar ştiu ce a putut face Nicolae Poghiric din Teatrul Ariel aflat în judeţul vecin. Ce naiba, a tras un festival internaţional de a stat mâţu-n coadă ! A făcut săli pline la acest mic Ariel.

Ca atare, vă sugerez amical să îl lăsaţi în pace fiindcă nu veţi regreta. Ajutaţi-l cu ce spune că trebuie, cu reflectoare, cu ce mai cere omul şi veţi trage foloase înmiit.

Vâlcea ştie ce a pierdut, Argeşul încă nu a aflat ce a câştigat.

Sincer, eu l-aş fi dorit director pe regizorul Bogdan Cioabă, fără să îmi imaginez că Poghiric va fugi peste deal să vină la Piteşti. Dacă tot a fugit, primiţi-l ca pe un cadou.

Şi la Vâlcea Nicolae Poghirc a început un pic conflictual, fiindcă nimeni nu e perfect, dar ce a urmat a fost de clasă înaltă.

Sper, domnule preşedinte, că v-am ajutat cât de cât cu aceste câteva rînduri.

f_350_200_16777215_00_images_teatrul_lui_dionysos.jpgA, să nu uit !

I-aţi reproşat cu Poghirc că a dat un chef în foaier şi îmi amintesc că l-aţi umilit de faţă de toată lumea pe ideea că tetrul şi şpriţul sunt două lucruri paralele.

Nţţţ !

Aţi fost la Atena, dar probabil aţi uitat cum se cheamă teatrul ăla de la poalele Acropolei.

Teatrul lui Dionysos.

O fi fost valabil pentru teatrul Europei ?

Mă abţin de la alte comentarii, fiindcă aş da-o în ironie şi vă stimez prea mult.

Cu prietenie,

 

Gheorghe Smeoreanu

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN