Menu

Ministrul Dialogului Social, în Argeș, despre salarizarea bugetarilor și plafonul minim de buget

f_350_200_16777215_00_images_Liviu_Pop_in_arges.jpg

Prezent în Argeș joi, 29 ianuarie, pentru a doua oară în decurs de numai o săptămână, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, s-a adresat primarilor de comune din Argeș, cărora le-a vorbit despre salarizarea bugetarilor și plafoanele minime de funcționare a unităților administrativ-teritoriale:

”Căutăm soluții de aplicare a legii de salarizare astfel încât să avem, pe lângă o salarizare sănătoasă, și un act normativ prin care primarii să poată să pună calitatea împreună cu cantitatea la nivelul fiecărui funcționar public. Există un proiect, va fi pus în februarie în dezbatere publică. Toată lumea va avea un salariu mai mare, e cert și vor exista și pârghiile de a motiva performanța în sistemul bugetar, plecând de la anomaliile create în unele zone de creșterea salariului minim pe economie. Știm problemele și căutăm soluții pentru a avea, în sfârșit, o lege a salarizării aplicată. Trebuie să ne încadrăm, la nivel de țară, pe cheltuieli de personal în sistem bugetar, la 7,1% din PIB”.

S-a mai referit ministrul Pop la completarea  Ordonanței 28 (PNDL), prin care primarii, în parteneriat cu școlile, vor putea aplica pe proiecte de reabilitări, construcții, extinderi unități școlar, dar și la microbuzele școlare (n.r.: promise și  așteptate din toamna anului trecut) ce  vor ajunge la destinație până la finalul 2015.

Despre plafoanele minime de funcționare a unităților administrativ –teritoriale a comentat: ”Cu siguranță aici se va veni cu o rectificare. În Parlament, noi putem să modificăm această lege, dacă sunt probleme.  Dar e pentru prima dată când, după 10 ani, încercăm o altă filozofie de dezvoltare, dacă o putem numi așa. Putem vedea cum arată harta României, azi: sunt zone foarte bine dezvoltate și zone foarte puțin dezvoltate. E o măsură pe care trebuie să vedem cum o corectăm, dar trebuie să fie toată lumea mulțumită”.

 

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN