Menu

Anunț important pentru locuitorii Mioveniului: plătiți taxa de gunoi

f_350_200_16777215_00_images_Primarie_Mioveni.JPG

Reamintim locuitorilor oraşului Mioveni că au obligaţia de a plăti taxa specială de colectare,transport şi depozitare gunoi menajer, în cuantum de 7,5 lei/lună/persoană (90 lei/an/persoană). Această taxă este fundamentată pe necesitatea asigurării curăţeniei oraşului şi se utilizează în scopul colectării şi transportului gunoiului menajer din pubelele special amenajate, precum şi pentru depozitarea şi neutralizarea acestora la rampa ecologică.

În vederea calculării taxei de colectare, transport şi depozitare gunoi menajer, proprietarul locuinţei are obligaţia depunerii declaraţiei pentru stabilirea taxei de salubrizare. În declaraţie se vor menţiona toate persoanele care locuiesc la acea adresa ( membrii familiei , rude, chiriaşi etc.)

Aducem în atenţie publică faptul că personalul Consiliului Local cu atribuții de control  efectuează permanent verificări  privind numărul locatarilor existenţi la  adresa respectivă şi oferă sprijin biroului Impozite şi taxe prin furnizarea de informaţii utile în vederea actualizării bazei de date.

Declararea eronată a numărului persoanelor care domiciliază la o adresă, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 279 şi 696 lei, conform prevederilor Codului fiscal.

Pentru a beneficia în continuare de servicii de calitate în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor şi pentru a preîntâmpina fenomenul de abandonare şi depozitare a gunoaielor pe domeniul public, rugăm toţi locuitorii oraşului Mioveni să procedeze la declararea corectă a numărului de persoane şi la plata taxei conform deciziilor de impunere pentru anul fiscal 2014.

Avem nevoie ca cetăţenii să se implice pentru a se păstra curăţenia în oraşul nostru !                 

 

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN