Menu

Campania ”Să păstrăm apele curate!”

f_350_200_16777215_00_images_Ape_-_ziua_pamantului.jpg 
Campania de informare și responsabilizare socială ”Să păstrăm apele curate!”, derulată de Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a continuat cu ocazia Zilei Pământului. Între 22 și 24 aprilie acțiunile de educație ecologică s-au desfășurat în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială “Ion Minulescu” și Palatul Copiilor și Elevilor Pitești.
Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea le-au transmis copiilor informații despre apă și mediul înconjurătot, despre amenințarea pe care poluarea o reprezintă pentru Planeta Albatră, dar și despre rolul fiecăruia dintre noi în conservarea și protejarea resurselor naturale. Elevii au realizat lucrări prin care au evidențiat Ziua Pământului. 
La Palatul Copiilor, elevii de la Cercul de Ecologie și Silvicultură au realizat lucrări cu mesaje și informații despre Terra și apă, care au reprezentat și un semnal de alarmă al tinerei generații ce are dreptul de a trăi într-o lume curată. Acestea au fost împărțite apoi persoanelor care s-au aflat la plimbare în Parcul Trivale. Cei patruzeci de elevi și-au exprimat creativitatea și prin desene pe asfalt, care au avut ca temă Apa și Pământul. Tot în cadrul acțiunii au fost plantați bulbi de flori. 
Pentru participare și implicarea de care au dat dovadă participanții au primit din partea Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea cartea ”Ovi își face prieteni noi” ce reprezintă o poveste care îi ajută pe cei mici să se familiarizeze cu numele și localizarea principalelor râuri din România.f_350_200_16777215_00_images_Desene_asfalt_ape.JPG